خود تحریمی ایرانی بهتر است یا خارجی

از چند روز پیش موضوع نامه شرکت سداد به مشتری هایش مبنی بر اجرای رزمایش قطع اینترنت که به منظور حفظ آمادگی کسب وکارها در زمان بحران است، انتقادهای بسیاری را برانگیخت.
آذری جهرمی در همین ارتباط در توییتر نوشت: عبارت رزمایش قطع اینترنت یکی از فجیع ترین عباراتی بوده که برای ضایع کردن یک موضوع بسیار مهم مثل بررسی تاب آوری زیرساخت های حیاتی کشور بکار برده شد.
وی افزود: اینگونه ناشی گری می کنیم و بعد فضای مجازی را مقصر می دانیم. باید بپذیریم در شناخت رسانه ضعف داریم.
وزیر ارتباطات همچنین بعد از برگزاری جلسه هیات دولت در روز چهارشنبه از دریافت گزارش لغو رزمایش قطع اینترنت شرکت سداد خبر داد و افزود: ضمنا سداد صلاحیت الزام شرکت ها به انتقال سرورها به داخل کشور را ندارد.
در واقع شرکت سداد در نامه ای خطاب به مشتری هایش از دسترس خارج شدن کلیه سایت ها با سرور خارجی در جریان برگزاری این رزمایش خبر داده و افزوده بود: در آینده نزدیک این رزمایش به تناوب تکرار شده و درنهایت کلیه پذیرندگانی که دارای سرویس خارج از کشور هستند از سرویس پرداخت خارج خواهند شد بنابراین پیشنهاد می شود نسبت به انتقال سرور خود به داخل کشور اقدام کنید.
حالا چند کسب و کار ایرانی از اخطار یکی از بزرگترین شرکت های ارایه دهنده خدمات ذخیره سازی ابری در خارج مرزها برای قطع خدمات از ۷۲ ساعت دیگر خبر می دهند که علت آن تحریم های آمریکا ذکرشده است.
در واقع اوشن دیجیتال قصد دارد ارایه خدمات به سایت هایی که با پسوند دات آی آر هستند را متوقف کند و برای اینکار مهلت ۷۲ ساعته ای را مشخص کرده است.
میلاد نوری بنیانگذار «پونز» در ارتباط با وقایع رخداده اخیر در اکوسیستم ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در صفحه اینتستاگرامش نوشت: زمانی که سرور شما خارج از ایران باشه، در صورت بروز مشکلات احتمالی ممکنه سرویس شما در داخل فیلتر بشه و بعد از رفع مشکل، رفع فیلتر بشه. اما در این مدت خود شما به اطلاعات و بکاپ و پنل مدیریت و … دسترسی دارید.
وی با اشاره به فیلترینگ سایت هایی چون ارانیکو، افزود: زمانیکه تعداد زیادی سرویس اقتصادی فیلتر شده بودند، سرویسی که از سرورهای ایرانی استفاده می‌کردن، علاوه بر فیلترینگ، حکم به خاموشی سرور آن دادند و حتی به مدیران سایت هم اجازه داده نشده در این مدت (نزدیک به یک ماه) به اطلاعات سرویسشون دسترسی داشته باشند.
عضو جامعه استارت آپ های ایرانی تصریح کرد: استفاده اشتباه مسوولان از دکمه شات‌داون سرورهای ایرانی، باعث شده من ایرانی در این شرایط بجای سرورهای داخلی، همچنان به دنبال یک سرویس خارجی پر ریسک باشم.
و معتقدم انتقال سرور یک کسب و کار آنلاین به داخل ایران، اون کسب و کار رو‌ یک گام آسیب‌پذیرتر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *