مراسم تجلیل از مقام علمی دکتر باقر ساروخانی استاد برجسته دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران 20 آبان ماه 87در تالار ابن خلدون این دانشگاه برگزار شد. . سایت خبرنگار به این مناسبت کتابچه ای تحت عنوان ، نگاهی به آثار و اندیشه های دکتر باقر ساروخانی را تهیه وتنظیم کرده است که می توانید این لینک دانلود کنید .
به ابتكار دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات نشست دانشجويان و فارغ التحصيلان دوره هاي مختلف دكتراي ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامي ، ساعت 8 و 30 دقيقه سه شنبه 22 آبان در محل دانشكده علوم انساني اين دانشگاه برگزار مي شود .
دكتر سيد وحيد عقيلي اخيرا به من خبر داد كه در صدد راه اندازي تشكلي شبيه انجمن فارغ التحصيلان و دانش آموختگان دوره هاي مختلف ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامي است . در اين نشست اساتيد ارتباطات دانشگاه نيز حضور خواهند داشت .
به عقيده من اين ابتكار بسيار خوبي براي ايجاد هم انديشي بين دانش آموختگان ارتباطات است و مي تواند دستاوردهاي خوبي براي همه داشته باشد .
نويسنده : حميد ضيايي پرور
رييس دانشكده علوم انساني و اجتماعي واحد علوم وتحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي گفت: اين واحد دانشگاهي با هدف ايجاد رشته هاي جديد كه نيازهاي در حال حاضر جوامع بشري را پاسخگو باشد اقدام به تعريف پروژه هايي در سطح مطالعات ميان رشته اي كرده است.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيد وحيد عقيلي در نخستين همايش فارغ التحصيلان رشته علوم روان شناسي واحد علوم وتحقيقات با بيان اينكه اهميت رشته روان شناسي در دانشكده و جامعه وجه تمايز آن از ساير رشتههاي علوم انساني است، ادامه داد: نياز جوامع شهري و صنعتي به رشته روانشناسي به عنوان يك رشته دانشگاهي در طول سالهاي گذشته بيش از ساير رشته ها مورد توجه بوده است.
وي اضافه كرد: نگاه روانشناسي در جامعه عميقتر مشهود است، زيرا به طور همزمان با رويکردي فردي و اجتماعي سروكار داشته و مسائل را دقيتر و موشكافانه تر مي بيند.
وي به رشته ميان رشته اي مطالعات بين رشته اي اشاره كرد و افزود: در حال حاضر بر روي اين رشته در كشورهاي پيشرفته سرمايه گذاري شده و رشته ايست كه نيازهاي جامعه را به صورت كاربردي برآورده كرده و مي سنجد كه چه رشته هايي در كنار هم رشته اي جديد تشکيل ميدهد که پاسخگوي نيازهاي جوامع معاصر باشد ، به عبارت ديگر اين رشته با ترکيب دو يا چند رشته مي تواند به عنوان پلي براي رفع نيازهاي جوامع به يافتن راه حل هاي ممكن عمل مي كند.
به گفته رئيس دانشكده علوم انساني و اجتماعي واحد علوم و تحقيقات بر اساس آمارهاي موجود ميزان زندانيان در حال حاضر در كشورما نسبت به سال 57، هفت برابر شده است برهمين اساس مقامات قضايي اعلام كرده اند كه زندان تنها راه حل برطرف كردن معضلات اجتماعي نيست و روان شناسي فردي و اجتماعي بيش از همه مي تواند به حل اين معضل كمك كند.
وي تصريح كرد : در بين دانشجويان کشور نيز شاهد آمار بالاي وجود مشكلات بهداشت رواني هستيم بنابراين از برنامه هاي آتي اين دانشكده ايجاد رشته هايي است كه پلي بزند ميان رشته هاي گذشته و رشته هاي جديد تا نتيجه بهتري از آن دريافت شود ، برهمين اساس در ماه هاي آتي پروژه هايي در سطح مطالعات ميان رشته اي در دانشگاه ايجاد خواهد شد.
دكتر عقيلي با بيان اينكه تمام گروه هاي آموزشي دانشكده علوم انساني و اجتماعي بايد در زمينه انتشار دومجله علمي – پژوهشي و يا علمي – ترويجي فعاليت كنند گفت: بسياري از دانشجويان اين واحد در مقطع P.h.D مقالاتي را براي چاپ به مجلات بيرون از دانشگاه ارائه مي دهند كه اين مجلات هيچ گونه وابستگي به دانشگاه آزاد اسلامي ندارد و اين مساله براي دانشكده قابل تأمل است، بنابراين واحد علوم وتحقيقات آمادگي لازم را براي همكاري در زمينه هاي چاپ و هزينه هاي مربوط دارد.
وي با اشاره به اين مطلب كه دعوت از صاحبنظران و انديشمندان براي طرح مسائل علمي بايد مورد توجه گروهها قرار گيرد گفت: در هر ترم از چند انديشمند و صاحبنظر براي شركت درجلسات پرسش و پاسخ و ارائه تجربيات خود به دانشجويان دعوت به عمل خواهد آمد، از سوي ديگر وروديهاي سال 84 به بعد آزمون تافل و يا آزمون هاي مشابه خواهند داشت تا سطح توانايي دانشجويان در تسلط به زبان انگليسي مورد سنجش و ارزيابي قرار گيرد و از ترم آينده در مقطع دكتري يكي از دروس تخصصي به زبان انگليسي انتخاب و ارائه خواهد شد.
دكتر احدي رئيس گروه روان شناسي واحد علوم وتحقيقات نيز در اين گردهمايي گفت: براي حل معضلات اجتماعي بايد هر چه سريعتر تحقيقات بنيادي به صورت کلي در جامعه اجرا و به مسئولان براي عملياتي شدن ارائه شود.
وي به عضويت فارغ التحصيلان رشته روان شناسي در نظام روان شناسي كه توسط شادروان دكتر سعيد شاملو تأسيس شد اشاره كرد و افزود : انتظار مي رود فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي براي ارتقاء سطح علمي واحد علوم و تحقيقات در فعاليتهاي متفرقه علمي اين واحد شرکت کنند.
مهندس تابع جماعت رئيس طرح و برنامه آموزش كانون فارغ التحصيلان واحد علوم و تحقيقات هم در نخستين گردهمايي فارغ التحصيلان رشته روان شناسي ضمن ارائه گزارش از عملكرد و برنامه هاي كانون فارغ التحصيلان گفت : كانون فارغ التحصيلان روان شناسي اولين گروه از اين كانون است و با توجه به اين كه واحد علوم وتحقيقات از نظر موقعيت، پيشاني دانشگاه آزاد اسلامي محسوب مي شود هر برنامه اي در كانون فارغ التحصيلان اين واحد مي تواند الگويي براي ساير واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي در سراسر كشور باشد.
وي با اشاره به اين مطلب كه بزرگترين سرمايه جامعه و دانشگاه آزاد اسلامي فارغ التحصيلان كشور هستند، ادامه داد: مسئوليت و هدف اصلي كانون فارغ التحصيلان انسجام اين سرمايه ها و به كارگيري آن براي حل معضلات جامعه است و تاكنون كانون فارغ التحصيلان در مقايسه با ساير كانون ها بيش از پيش توانسته اين هدف را بالفعل كند.
وي به 5 حوزه فعاليت فارغ التحصيلان در اطلاع رساني ، پذيرش و سازماندهي ، آموزش ، اشتغال و تسهيلات اشاره كرد و گفت : كانون فارغ التحصيلان دو سايت مركز آموزش مرتبط با همايش هاي عمومي و تخصصي ايجاد كرده و با ده مركز آموزشي بخش خصوصي براي ارائه خدمات آموزشي به فارغ التحصيلان اين كانون هماهنگي هاي لازم به عمل آمده است.
مهندس جماعت از امضاء موافقت نامه هايي با مراكز بخش خصوصي در زمينه ارائه تحصيلات ويژه براي ارزيابي فارغ التحصيلان خبر داد و افزود: كانون فارغ التحصيلان سمينارهاي تخصصي را در حوزه روان شناسي دنبال مي كند، از سوي ديگر نيز 500 دوره آمادگي براي شركت در كنكور كارشناسي ارشد و دكتري در رشته هاي مختلف ، 90 دوره آموزشي در زمينه حقوق، 72دوره آموزش مكالمه و مترجمي زبان انگليسي ، فرانسه و آلماني 120 دوره آمادگي در زمينه IT و فعاليت هاي مرتبط با آن و 12 سمينار مديريتي را مورد توجه دارد.
وي از شكل گيري بزرگترين بانك اطلاعاتي فارغ التحصيلان خبر داد و گفت: در حال حاضر اطلاعات 100 هزار نفر از فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي در اين بانك ثبت نام و كانون فارغ التحصيلان و در 80 واحد دانشگاهي كشور نيز راه اندازي شده است.
چند ماه پيش بود كه در راه بازگشت از دانشگاه علوم و تحقيقات و بعد از نشست مركز مطالعات سايبر ژورناليسم به من گفت سايتش در حال طراحي است و نام سايتش هم رسانه ها و آزادي اطلاعات است . به ايده اش غبطه خوردم . حسن هميشه غافلگير كننده است .
خوش برخورد و خون گرم ، با اولين برخورد احساس مي كني سالها است با او دوست هستي ، با سواد است اما سوادش را به رخ كسي نمي كشد ، افتاده و خاكي است ، مثل خيلي از برو بچه هاي نسل جديد ارتباطاتي ، حسن مثل يونس دوست داشتني و اهل فكر و سخت كوشي است . ورود دكتر حسن نمك دوست به عرصه روزنامه نگاري آنلاين از مدتها پيش صورت گرفته او با خبرگزاري ميراث فرهنگي و اكنون با همشهري نشان داده كه جزو اساتيد برتر عرصه سايبر ژورناليسم است و جنس روزنامه نگاري را خوب مي شناسد ، راه اندازي وب سايت رسانه ها و آزادي اطلاعات را او تبريك مي گويم و لينك ثابت و دائمي اين وب سايت در خبرنگار قرار گرفت و خواننده هر روز آن خواهم بود
امروز سه شنبه 8 آذر ماه راس ساعت مقرر کلاس دکتر دلاور ( روش های پیشرفته پژوهش در ارتباطات) تشکیل شد .استاد دکتر دلاور یکی از برجسته ترین اساتید ایران در مبحث روش تحقیق و پژوهش هستند که کتابهای متعددی از ایشان تا کنون منتشر شده است . دکتر دلاور طی چند هفته اخیر به دلیل عمل دیسک کمر در استراحت به سر می بردند و امروز الحمد لله در کلاس حاضر شدند . برای این استاد فرزانه سلامتی کامل آرزو می کنیم . بنابر این به اطلاع دانشجویان گرامی می رساند کلاسهای دکتر دلاور از این به بعد تشکیل می گردد
دکتر علی اکبر فرهنگی استاد رشته ارتباطات دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و استاد رشته مدیریت دانشگاه تهران به عنوان چهره ماندگار انتخاب شد و طی مراسمی از او و 24 تن دیگر از اساتید و فرهیختگان رشته های مختلف تجلیل به عمل آمد
گزارش ایسنا از این مراسم :»»»
همايش «چهرههاي ماندگار» با تجليل از 24 تن از فرهيختگان و اساتيد عرصههاي مختلف علمي، فرهنگي و هنري كشور و سه شخصيت خارجي در عرصه ادبيات و ايرانشناسي دقايقي پيش به كارش پايان داد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس عزتالله ضرغامي - رييس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي - در سخناني در اين مراسم از «چهرههاي ماندگار» به عنوان هويت ملي مردم ايران ياد كرد و گفت : در زماني كه سرگرداني و بي هويتي چالش بزرگ بشريت است، تكريم از اساتيد علم و فرهنگ جايگاه ويژهاي دارد.
وي همچنين از راه اندازي راديو گفتوگو در باب نظريه پردازي خبر داد و اظهار داشت: اين راديو در باب نظريهپردازي در علوم مختلف و بنياديترين مسائل فكري و نظري به زودي كارش را آغاز ميكند.
در اين مراسم همچنين تعدادي از چهرههاي ماندگار از جمله آيتالله سيد محمد موسوي بجنوردي، دكتر علي اكبر ولايتي، دكتر علي اكبر فرهنگي و دكتر شهربانو عريان نيز سخنراني كردند.
در اين مراسم «دكتر پرويز كردواني» در رشته «جغرافيا»، «دكتر منوچهر ستوده» در رشته «جغرافياي تاريخي»، «دكتر ميرجلالالدين كزازي» در رشته «ادبيات فارسي»، «دكتر اسماعيل حاكمي بالا» در رشته «ادبيات»، «دكتر علي اكبر فرهنگي» در رشته «مديريت»، «آيت الله سيد محمد موسوي بجنوردي» در رشته «حقوق خصوصي» و «منوچهر آتشي» در رشته «شعر» به عنوان چهرههاي ماندگار مورد تجليل قرار گرفتند.
دكتر «عباسقلي دانشور» نيز در رشته «جراحي قلب»، «دكتر علي اكبر ولايتي» در رشته «پزشكي كودكان»، «دكتر احمد شيمي» در رشته «ميكروب شناسي»، «دكتر نادعليان» در رشته «دامپزشكي»، «دكتر عباس شفيعي» در رشته «واكسينولوژي» و «دكتر شهربانو عريان» در رشته «فيزيولوژي غدد درون ريز» به عنوان چهره ماندگار معرفي شدند.
در زمينههاي علوم پايه، فني - مهندسي و كشاورزي نيز « دكتر اميدعلي شهني كرمزاده» در رشته «رياضيات»، «دكتر جلال حجازي دهاقاني» در رشته «مهندسي متالورژي»، «دكتر سيد مهدي گلابي» در رشته «شيمي»، «دكتر سيد محمد حسين جزيرهاي» در رشته «كشاورزي» و «استاد پرويز شهرياري» در رشته «آموزش رياضيات» معرفي و تجليل شدند.
«استاد كيخسرو خروش» در رشته «خوشنويسي»، «استاد جوادي پور» در رشته «نقاشي»، «هوشنگ مرادي كرماني» در رشته «قصهنويسي كودكان»، «استاد فرامرز پايور» در رشته «موسيقي» و «پرويز بهرام» در رشته «دوبلاژ» از ديگر «چهرههاي ماندگار» تجليل شده در همايش امشب بودند.
در اين مراسم همچنين از «سردار علي فضلي» به عنوان چهره ماندگار «دفاع مقدس» تجليل شد.
گفتني است در اين همايش همچنين از دكتر «كامنسكي» انديشمند روسي به پاس سالها تحقيق در زمينه ايرانشناسي و همچنين از «شكوري» اديب تاجيكستاني و «يه اي ليان» از چين به عنوان چهرههاي ماندگار ادبيات با حضور سفراي كشورهايشان تقدير شد.
در پنجمين همايش «چهرههاي ماندگار» همچنين از تمبرهاي يادبودي كه با تصوير چهار «چهره ماندگار» به چاپ رسيده، پردهبرداري شد.
دکتر على اكبر فرهنگى
متولد ۱۳۲۱ شهرستان طالقان
تحصيلكرده دانشگاههاى اوهايو و اكلاهماى آمريكا
فوق دكتراى ارتباطات سازمانى در سال ۱۳۶۲ از اوهايو
دكتراى ارتباطات (دكتراى دوم) دانشكده ارتباطات اوهايو
دكتراى مديريت از مدرسه علوم رفتارى كاربرى و رهبرى آموزشى آمريكا
اولين استاد دانشكده مديريت دانشگاه تهران پس از انقلاب
رئيس گروه مديريت دولتى دانشگاه تهران از سال ۷۹ تاكنون
عضو شوراى تحصيلات تكميلى دانشكده مديريت از سال ۱۳۶۷ تاكنون
رییس گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات
اولين مؤلف در عرصه ارتباطات انسانى و ارتباطات غيركلامى در ايران
تعدادى از آثار: نظريه هاى ارتباطات سازمانى، تكنولوژى و تكامل فرهنگى، ارتباطات غيركلامى، مديريت تغيير، مديريت بازار و ...
على اكبر فرهنگى در سال ۱۳۲۱ در خانواده اى متوسط در طالقان به دنيا آمده است. مردم طالقان از قديم الايام روحيه سوادجويى و تحصيل داشتند. برمبناى اين خصيصه است كه معلمان كشاورز يا كشاورزان معلم بسيارى در طالقان زيسته اند. اجداد ميهمان امروز ما نيز از اين خصيصه بى بهره نبوده اند. پدر على اكبر فرهنگى، على اصغر، كارمند وزارت بهدارى و مادر از تحصيلات قديمى برخوردار بود و در خانه قرآن و حافظ مى خواند.در خانواده فرهنگى خط و خطاطى و شاعرى ارثى است و پدربزرگ او (مرحوم شيخ مهدى طالقانى) ملقب به غواص از شعراى دوره قاجاريه و مرثيه سرا بوده است؛ به گونه اى كه مرثيه هاى او در ايام محرم هنوز در طالقان و تنكابن مورد استفاده قرار مى گيرد. خود على اكبر نيز از اين قريحه برخوردار است و ديوانى با عنوان «رستم در مغاك» دارد و حتى منتخبى از اشعار اوكتاويوپاژ را هم ترجمه كرده و به چاپ رسانيده است.
على اكبر تحصيلات ابتدايى را در مدرسه جامى واقع در عشرت آباد و متوسطه را در مدرسه مروى خيابان ناصرخسرو سپرى كرد و در سال ۱۳۴۱ ديپلم رياضى گرفت. او در امتحان كنكور رشته دندانپزشكى قبول شد ولى به آن بى علاقه بود و آن را ادامه نداد و يكسال زبان انگليسى خواند. فرهنگى در سال ۱۳۴۲ در رشته مديريت بازرگانى مدرسه عالى بازرگانى (دانشگاه علامه طباطبايى) پذيرفته شد و ليسانس گرفت. بعد از آن به سربازى رفت و به عنوان افسر وظيفه در نيروى هوايى خدمت كرد. او در سال ۱۳۴۸ در كنكور علوم اجتماعى شركت كرد و در رشته جامعه شناسى فوق ليسانس گرفت. فرهنگى با هزينه شخصى خويش به آمريكا رفت وفوق ليسانس دوم خود را در رشته مديريت بازرگانى از دانشگاه «اكلاهما»ى آمريكا در سال ۱۳۵۱ اخذ كرد. او در همين سال به ايران آمد و با مدرك فوق ليسانس در مدرسه عالى مديريت گيلان (دانشگاه گيلان) به عنوان استاديار و مدرس مشغول به كار شد و بعد از چهار سال تدريس در سال ۱۳۵۵ براى تحصيل، مجدداً به آمريكا رفت و در رشته مديريت دانشگاه اوهايو با رساله «بنيادهاى فلسفى و ساختارى سازمانى دانشگاههاى جديد درمقايسه با حوزه علميه ايران» درسال ۱۳۵۷ دكترا گرفت و به مدت هشت سال ونيم در دانشگاه «اوهايو» استخدام شد. او در خلال تدريس در رشته مديريت، در رشته ارتباطات نيز به تعليم مشغول شد و دكتراى دوم خود را در اين رشته و با رساله «واقعيت سازمانى و الگوهاى ارتباطى» اخذ كرد. به علاوه فرهنگى فوق دكتراى خويش را با تحقيق، روى سازمان هاى بازرگانى كشورهاى در حال توسعه و به ويژه خاورميانه در رشته ارتباطات سازمانى در سال ۱۳۶۲ به اتمام رساند.
ماجراى آمدن على اكبر فرهنگى به ايران در سال ۱۹۸۴ و در دوره نخست وزيرى مهندس موسوى اتفاق افتاد. در دوره نخست وزيرى موسوى كميته اى با عنوان «كميته جذب نيروهاى متعهد و متخصص» تشكيل شده بود و از سوى اين كميته از دكتر فرهنگى براى آمدن به ايران دعوت به عمل آمد. با تمام اين توصيفات برگشتن فرهنگى به ايران با شرايط سخت و دشوار همراه بود. «آن زمان من به طور كامل به محيط امريكا خوگرفته بودم. دختر بزرگم وارد مدرسه راهنمايى و دختر كوچكم وارد مدرسه ابتدايى مى شد و زمانى كه به ايران آمديم اين دو هيچكدام فارسى نمى دانستند. همچنين در بحبوحه جنگ در سال ۱۳۶۲ به ايران آمديم و حقوق ۱۲ هزارتومانى دانشگاه كفاف زندگى ما را نمى داد و على رغم تدريس در دانشگاه اوهايو، رتبه مرا استاديار پايه ۱ قرار دادند.»
على اكبر فرهنگى در حوزه مديريت رسانه، ارتباطات سازمانى و علوم رفتارى و مديريت استراتژيك شناخته شده و صاحبنظر است. او در عرصه مديريت رسانه «نظريه هاى ارتباطات سازمانى»، و «ارتباطات انسانى» را تأليف كرده و اولين كسى است كه در ايران در عرصه ارتباطات انسانى و ارتباطات غيركلامى به نوشتن كتاب همت گمارده است. همچنين فرهنگى در عرصه مديريت نيز اصول مديريت در دو جلد، مديريت بازاريابى، تكنولوژى و تكامل فرهنگى، مديريت تحقيق و توسعه، مديريت دگرگونى يا تحول، مديريت استرس و ... را به نگارش درآورده است.
بخشى از زندگى على اكبر فرهنگى در ارتباط با مشاوره سازمانى مى گذرد؛ او تا به حال به سازمانهاى مختلفى چون ايران خودرو، پارس خودرو، ماشين سازى تبريز، تراكتورسازى ايران، فولاد خوزستان، ذوب آهن و فولاد ايران، شركت ملى نفت و ... مشاوره داده و مى دهد. فرهنگى در تمام مباحث مشاوره فرهنگ اجتماعى را مورد توجه قرار مى دهد. او معتقد است تا در سازمانها تحولات بنيادى فرهنگى ايجاد نشود به توسعه و تعالى سازمان دسترسى پيدا نمى كنيم
دكتر علي سميعي استاد در فلسفه سياسي است و در ترم اول دوره دكتراي تخصصي ارتباطات براي ما درس مباني فلسفي نظريه هاي ارتباطات راتدريس كرد .
بدون شك دكتر سميعي يكي از زبده ترين اساتيد ايراني در زمينه مطالعات فلسفه علم در ايران است و شايد هيچ كس به اندازه او در زمينه مطالعات انتقادي و مكتب فرانكفورت و به خصوص نظريه هاي يورگن هابرماس صاحب نظر نباشد
دكتر سيد عبدالعلي قوام استاد رشته روابط بين الملل و رييس گروه علوم سياسي دانشگاه شهيد بهشتي تهران است .
در ترم اول با ايشان درس ارتباطات و روبابط بين الملل را گذارنديم
.
دكتر علي دلاور ، استاد آمار و روش تحقيق در علوم اجتماعي و روانشناسي است.
او صاحب تاليفات متعدد در اين زمينه بوده و يكي از برجسته ترين اساتيد در اين رشته است .
اطلاعات تكميلي به زودي در ادامه منتشر مي شود