فراخوان برای تست خدمات در شبکه ۵G / این بستر تست، میتواند شبکه ارتباطی بحران باشد
دکتر رقیه جدا مجری طرح نسل پنجم شبکه ارتباطی ۵G در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از آمادگی این پژوهشگاه برای سرمایه گذاری مشترک برای پیادهسازی و بهرهبرداری از بستر تست ۵G و Beyond 5G خبر داد و گفت: هدف از این پروژه این است که ارایهکنندگان سرویس و راهحلهای مخابراتی ضمن آشنایی با محیط ۵G، بتوانند سرویسها و خدمات مورد نظر خود را در آن مورد تست و ارزیابی قرار داده و به مرحله تجاریسازی و ارایه عمومی آنها نزدیک شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این آمادگی وجود دارد که با هر یک از نهادهایی که میتوانند در این پروژه تست ایفای نقش کند، مشارکت شود، افزود: نهادهای مقرراتگذار و تحقیقاتی نیز میتوانند با بهره گیری از امکانات این بستر تست، نسبت به پیگیری محورهای کاری و پژوهشی مرتبط اقدام کنند. این بستر تست میتواند بطور بالقوه به عنوان بخشی از شبکه ارتباطی کشور نیز استفاده شود.
جدا همچنین از اجرای پروژه پیادهسازی شبکه خودسازمانده با رویکرد ۵G مجهز به هوش مصنوعی خبر داد و تصریح کرد: هدف پروژه مذکور، ایجاد بستری برای تحقق الزامات مدیریت شبکه مخابراتی ۵G از جمله هوشمندسازی و مجازیسازی عملکردهای شبکه است.
وی خاطرنشان کرد: قابلیت نرمافزاری، هوشمندی و خودسازماندهی این شبکه، امکان بکارگیری آن در قالب شبکه Private LTE به خصوص برای مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله که شبکههای ارتباطی با مشکل مواجه میشوند، را فراهم میآورد.
انتظار برای تصویب نهایی مقررات ۵G
مجری طرح نسل پنجم شبکه ارتباطی ۵G در پژوهشگاه ارتباطات با اشاره به اینکه تدوین نقشه راه این فناوری به عنوان یکی از محورهای تعریف شده از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از خرداد ۹۵ آغاز شد و در اردیبهشت ۹۶ به پایان رسید، اظهار کرد: در ادامه طرح ۵G، پروژه پیشنهاد مقررات رگولاتوری برای ارائه خدمات ۵G در کشور، به کارفرمایی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تاریخ تیرماه ۹۶ لغایت اسفند ۹۷ در این پژوهشگاه به انجام رسیده است.
جدا ادامه داد: نتایج به دست آمده از این پروژه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه شده است تا در کمیسیون ذیربط در قالب مقررات قابل اجرا، بررسی شده و به تصویب برسد.
وی با اشاره به برخی موارد قابل بررسی در کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: مقررات مورد نیاز برای اپراتورها جهت ارائه سرویسهای ۵G و طیفهای کاربردی برای این فناوری، و نیز بازیگران جدید و تعاملات بین آنها از جمله مواردی است که در این کمیسیون بررسی می شود.