انتشار فراخوان ساخت ایستگاه های چند منظوره فضایی در هفته آینده / ایران رییس کوپوس شد
مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران با اعلام دستیابی ایران به هر شش چرخه صنعت فضایی در دنیا گفت: ایران جزو ۹ کشوری است که به فناوری و علم چرخه کامل فضایی دست پیدا کرده اند که این ارکان شامل طراحی و ساخت ماهواره، ماهوارهبرها، پایگاه پرتاب، ایستگاه کنترل ماهواره، ایستگاه دریافت و ارسال داده و تسلط بر تحلیل وپایش ماهواره است.
وی با بیان این که ایران دارای رتبه اول منطقه و رتبه ۱۱ دنیا در تولید علم فضایی است، افزود: بر اساس آمار ها ۷۶ درصد اقتصاد فضا توسط بخش خصوصی مدیریت می شود و تاکنون پنج ایستگاه سلماس، ماهدشت، چناران، بوشهر و قشم در حال فعال سازی هستند و ما در تلاش هستیم که این ایستگاه ها را توسعه دهیم تا بتوانیم علاوه بر ماهواره های بومی به سایر ماهواره ها سرویس ارائه دهیم که بر همین اساس مناقصه برای طراحی و ساخت تعدادی ایستگاه چند منظوره در حوزه فضایی اعلام شده است.
معاون وزیر ارتباطات از اعلام فراخوان مجوز طراحی و ساخت ماهواره توسط بخش خصوصی در هفته آینده خبر داد و اظهار کرد: همواره صنعت فضایی از دو چالش رنج می برد که نخست نبود مشتری و دوم وابستگی ۱۰۰ درصدی برنامه های فضایی به بودجه های دولتی بود که در تلاش هستیم که از طریق توسعه سرمایه گذاری های بخش خصوصی و توسعه کسب وکارهای فضاپایه بر این دو چالش فائق آییم.
براری با بیان این که رشد فناوری فضایی ۶٫۵ برابر رشد متوسط دنیاست، تصریح کرد: بر اساس پیش بینی ها این روند رشد تا ۲۰ سال آینده از طریق ماهواره های باند پهن ادامه خواهد داشت.
رییس سازمان فضایی خاطرنشان کرد: در نتیجه زحمات و تلاش های قابل توجه و شایسته تیم های اعزامی از کشورمان در جلسات و نشست های بین المللی و همچنین پیگیری های نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران در وین، از هفته جاری ایران به عنوان هماهنگ کننده موضوعات فضایی گروه ۷۷ در کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو (کوپوس) برای مدت یکسال انتخاب شد.
وی ادامه داد: این انتخاب با توجه به حضور همه کشورهای صاحب فناوری فضایی در کمیته کوپوس به عنوان تنها نهاد قانونگذار بین المللی در زمینه موضوعات فضایی و برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی، یک دستاورد چشمگیر و نتیجه زحمات بی شائبه کارشناسان و متخصصان داخلی و هماهنگی نمایندگی های کشورمان در طول سال های اخیر است.